Rundveehouderij

Nieuws 2555 x bekeken 1 reactie

Fors lagere aanvoer groenvoederdrogerijen

Woudsend – De Nederlandse groenvoederdrogerijen verwerkten tot 30 juni dit jaar 24.658 ton product. Dat is met 8.456 ton fors minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen lag de productie op 33.115 ton. Dat blijkt uit een overzicht van de Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen (VNG).

De daling is een gevolg van de relatief late start van het ruwvoerseizoen en het koude voorjaar. Ook tijdens de start van de zomer was het nog relatief koud. VNG-voorzitter Eiko Jan Duursema schat dat de opbrengst van de eerste snede luzerne dit jaar 15 procent lager ligt dan het 5-jarig gemiddelde.

De productiedaling is bij alle drogerijen zichtbaar. Uitschieter is de drogerij in Kortgene waar tot nu toe 3.531 ton minder product is gedroogd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Goede marktprijzen voor plantaardige eiwitten verzachten volgens Duursema deels de pijn veroorzaakt door de lagere aanvoer. Hij verwacht niet dat de huidige achterstand in productie snel wordt ingehaald.

Eén reactie

  • koestal

    Ze zijn anders dit jaar wel mooi op tijd begonnen

Of registreer je om te kunnen reageren.