Rundveehouderij

Nieuws 538 x bekeken

Fonterra investeert fors in opslagcapaciteit

Te Rapa - Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra investeert 16 miljoen euro in extra opslagcapaciteit bij zijn fabriek in Te Rapa. Directeur logistiek Mark Leslie geeft aan dat de investering leidt tot een jaarlijkse kostenreductie van bijna 3 miljoen euro.

Onlangs werd al bekend gemaakt dat Fonterra 18 miljoen euro in het distributiecentrum bij de fabriek in Whareroa wordt geïnvesteerd. Doel is om zoveel mogelijk product bij de fabriek op te slaan en vervolgens rechtstreeks te vervoeren naar de klant.

De zuivelonderneming bevindt zich momenteel midden in groot onderhoud. Traditioneel vindt dit gedurende de wintermaanden plaats om de 27 productielocaties op orde te maken voor het nieuwe seizoen. Kosten: meer dan 40 miljoen euro.

Bij de werkzaamheden worden meer dan eigen negenhonderd werknemers ingezet. Om de klus te klaren, worden nog eens 620 medewerkers van meer dan 170 verschillende bedrijven ingeschakeld. Jaarlijks verwerkt Fonterra in het hoogseizoen zo’n 17 miljard liter melk tot 2,4 miljoen ton product.

Of registreer je om te kunnen reageren.