Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkquota weer wat duurder

Berlijn - De melkquotumprijzen in Duitsland zijn na het dieptepunt van afgelopen voorjaar weer wat gestegen als gevolg van een duidelijk grotere vraag dan het aanbod.

Op de maandag afgewikkelde zomerronde van de westelijke handelsbeurs werd 3 cent per kilo betaald ofwel 2 cent meer dan bij de voorlaatste ronde begin april. In het Oosten steeg de prijs per kilo met 1 cent naar 2 cent. In het Westen verwisselde 127,7 miljoen kilo van eigenaar, in het Oosten 39,5 miljoen kilo. Bij elkaar opgeteld is dat 0,55 procent van het totale Duitse melkquotum. Gevraagd werd 790,5 miljoen kilo, aangeboden werd slechts 170,4 miljoen kilo. Gezien de relatief kleine omzet bleven vele vragers derhalve met lege handen achter.

Of registreer je om te kunnen reageren.