Rundveehouderij

Nieuws 2885 x bekeken 1 reactie

DeLaval: meer Amerikaanse melkstallen

Steenwijk – DeLaval signaleert een forse toename van Amerikaanse melkstallen in Nederland.

Capaciteit en hoge automatisering staan bij deze stalconcepten centraal. De leverancier van melksystemen hield al rekening met een toenemende vraag richting 2015, het moment waarop het quotumsysteem wordt afgeschaft, maar geeft aan toch nog verrast te zijn. De toename is groter dan voorzien en bestaat uit zowel zij-aan-zij-stallen en draaistallen als uit snelwissel-visgraatstallen.

"Met name de grootte van de veestapel die men voor ogen heeft noodzaakt tot een andere vraag als het gaat om koeverkeer, melkcapaciteit en uiteraard de manier van managen", aldus Gijs Baas, verkoopleider van DeLaval in Nederland. Opvallend is dat er in alle gevallen veel geïnvesteerd wordt in comfort voor zowel melker als koe.

Naast de grotere Amerikaanse stallen is er ook een opschaling op het gebied van automatisch melken zichtbaar. "Daar waar we voorheen over een aantal stations per bedrijf spraken, zien we nu aanvragen voor acht tot tien stations op een bedrijf", zegt Baas. Wat betreft de verkoop van de recent geïntroduceerde DeLaval AMR draaimelkstal in Nederland laat de onderneming weten dat er een aantal verregaande gesprekken zijn met potentiële kopers.

Eén reactie

  • koestal

    DeLaval is er klaar voor

Of registreer je om te kunnen reageren.