Rundveehouderij

Nieuws

Dairy Crest speelt in op vraag babymelk

Davidstow - Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest speelt in op de snel groeiende markt voor babyvoeding. Dat gebeurt door de wei-stroom in haar fabriek in Davidstow aan te wenden voor de productie van gedemineraliseerd weipoeder, een basis-ingrediënt voor babymelk. Dairy Crest is momenteel bezig met de afronding van de vereiste investeringen. ''We verwachten dat dit project aantrekkelijke opbrengsten voor onze aandeelhouders kan opleveren.'' Dat stelt Dairy Crest in een tussentijds managementbericht.

Het zuivelbedrijf heeft de omzet bij haar vier grote merken in het afgelopen kwartaal met vier procent zien afnemen. Dat komt vooral doordat Dairy Crest minder heeft meegewerkt aan reclame-acties, enerzijds omdat de opbrengst uit room toch toenam en anderzijds wegens de voorbereidingen om haar fruitzuiveldrankje Frijj in andere formaten te kunnen verkopen.
De daling komt voor rekening van Country Life Spread, een margarine-achtig product, en Frijj. De kaas van Cathedral City en het botermerk Clover deden het wel goed. Verder heeft Dairy Crest kans gezien de winstgevendheid van de moeilijk draaiende divisie verse melk wat op te voeren. "We komen in de richting van de gewenste drie procent", meldt het bedrijf. Dat is bereikt door de kosten verder te drukken en door de genoemde betere opbrengsten van room. Dat heeft Dairy Crest tegelijk in staat gesteld om de melkvergoeding te verhogen, wat overigens ook bij vrijwel alle andere Britse zuivelbedrijven is gebeurd. Dairy Crest heeft bovendien haar levercontract voor melk met de Britse tak van discounter Lidl weten te verlengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.