Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Chinees onderzoek naar prijs import-babyvoeding

Amersfoort - De babyvoedingsprijs van FrieslandCampina en een aantal andere grote buitenlandse fabrikanten wordt onder de loep genomen door de Chinese autoriteiten. De Chinezen willen weten of de prijzen van het importproduct niet illegaal worden afgestemd.

Een woordvoerder van FrieslandCampina stelt dat dergelijke onderzoeken vaker voorkomen. Een aantal jaren geleden was de melkprijs van FrieslandCampina in Vietnam onderwerp van onderzoek. FrieslandCampina zegt volledig mee te werken aan het onderzoek van de Chinezen. "Alle relevante documenten die ze vragen, stellen wij ter beschikking," aldus de woordvoerder. Volgens Chinese bronnen zouden de bedrijven mogelijk de mededingingswetten hebben overtreden. Feit is echter ook dat de grootschalige import van babyvoeding de Chineze autoriteiten een doorn in het oog is. Sinds het melamineschandaal in 2008 zijn de prijzen voor babyvoeding met 30 procent gestegen, maar vooral door de sterk toegenomen vraag naar veilige babyvoeding.

De Chinese autoriteiten stellen ook steeds meer eisen aan babyvoeding. Zo mag geïmporteerde babyvoeding niet meer omgepakt worden van groot- naar kleinverpakking.

Laatste reacties

  • koestal

    Ik eet ook vaak Chinees,ook maar een onderzoek !

  • alco1

    Ook wordt onderzoek verricht naar het vitamine B gehalte in de melk. Ierse melk wordt nog weleens geweigerd voor babyvoeding vanwege een te lage waarde hiervan.
    Te lage zetmeel verstrekking en cobalt gebrek kan de oorzaak zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.