Rundveehouderij

Nieuws 1423 x bekeken

Arla krikt omzet- en resultaatverwachting op

Aarhus - Bij zuivelconcern Arla verloopt het jaar beter dan eerder verwacht. Dat zegt directietopman Peder Tuborgh in de leveranciersnieuwsbrief van het bedrijf.

Drie weken voor de publicatie van de halfjaarcijfers constateert hij alvast dat de omzetverwachting voor 2013 als geheel momenteel tussen de 9,8 miljard en 10 miljard euro ligt. Dat is 100 miljoen à 300 miljoen euro meer dan de prognose die werd gehanteerd in het jaarverslag 2012. Het resultaat per kilo melk komt op 40 cent, krap 2 cent meer dan de oude prognose. De gang van zaken op Duitse markt, de niet-Europese markten en in de ingrediëntendivisie zijn de aanleiding voor de iets positievere kijk op de uitkomsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.