Rundveehouderij

Nieuws

Alexander Anton nieuwe leider EDA

Brussel - De leden van het bestuur van de European Dairy Association (EDA) hebben de Duitser Alexander Anton benoemd als opvolger van Joop Kleibeuker. De Nederlander die sinds 2002 als secretaris-generaal aan het roer zit van EDA stopt eind oktober. Hij gaat met pensioen.

Anton heeft een juridische achtergrond. Hij vertegenwoordigde voor een periode van vijf jaar de Duitse zuivelassociatie. Daarna werkte hij dertien maanden voor de Europese Commissie. In februari 2008 stapte hij over naar het bedrijf Eli Lilly waar hij verantwoordelijk was voor Global Corporate Affairs.

De structuur van EDA en de Europese Weipoeder Associatie (EWPA) wordt de komende maanden ook aangepast. Op 1 oktober wordt Bénédicte Masure, de huidige directeur Handel & Economische Politiek binnen de EDA, vicesecretaris-generaal en tevens secretaris-generaal voor EWPA. Deze functie werd tot dusver ook vervuld door Kleibeuker.

Of registreer je om te kunnen reageren.