Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Veel Deense melkveehouders wankelen ook bij huidig melkprijsniveau

Aarhus - Voor rond een derde van de circa 3.600 Deense melkveehouders zijn de melkprijzen ondanks de recente stijging nog steeds te laag om de financiële druk op het bedrijf weg te nemen. Het voortbestaan van deze bedrijven blijft wankel. Dat concludeert het bedrijfsadviescentrum van sectororganisatie LF in een nieuwe prognose omtrent de resultaatontwikkeling in het lopende jaar.

"De recente verbetering van de melkprijzen verlicht hun situatie wel iets, maar lost de problemen niet op", aldus chefconsulent Susanne Clausen. Voor de melksector als geheel ziet de resultaatontwikkeling er op zich naar de visie van de adviseurs positief uit. Een gemiddeld bedrijf draait dit jaar in potentie een resultaat van een kleine 50.000 euro (voor loon voor de eigenaar en rente op het ondernemingsvermogen). Dat is het beste resultaat sinds 2007, maar dat neemt niet weg dat de akkerbouw en varkenshouderij het dit jaar beter doen. De prognose gaat uit van een melkprijs in 2013 als geheel van 37,85 per 100 kilo. De in Denemarken allesoverheersende zuivelaar Arla betaalt in deze maand juni momenteel krap 38 euro. Of in juli de prijs verder omhoog gaat is nog niet duidelijk.

Laatste reacties

  • Piet, Midden-Europa

    na ja, dan blijft er toch nog werk voor de Makelaar !!!...

  • koestal

    ook dit jaar nog superheffing betalen in Denemarken

  • koestal

    en Arla investeert maar in het buitenland,is ook strategie, maar vergeet blijkbaar het binnenland

Of registreer je om te kunnen reageren.