Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Nederland heeft hoogste BSE-status

Parijs - Nederland heeft de hoogste diergezondheidsstatus gekregen van de internationale diergezondheidsorganisatie OIE voor koegekte (BSE). Dat meldt staatssecretaris Dijksma.

Tijdens de jaarvergadering van de OIE is de status van Nederland verhoogd van een land met een gecontroleerd risico, naar een land met een verwaarloosbaar risico op BSE. Dat is de hoogste status die de OIE kent. België werd vorig jaar al gepromoveerd naar de hoogste BSE-status. Ook de Scandinavische landen hebben de hoogste status.

In januari 2011 werd in Nederland het laatste geval van BSE vastgesteld. Het ging om een veertienjarige koe uit het Friese Lippenhuizen die eind 2010 ter destructie werd aangeboden. Sinds 1997 zijn in Nederland 88 gevallen van BSE vastgesteld.

Laatste reacties

  • koestal

    Wat kijkt ze blij !

  • Elevage

    geen wonder dat ze blij kijkt: er is weer eens positief iets te melden, ook wel eens fijn!!

Of registreer je om te kunnen reageren.