Rundveehouderij

Nieuws 716 x bekeken 2 reacties

Melkveehouders betogen op initiatief van EMB en BDM in Duitse hoofdstad

Berlijn - Melkveehouders uit heel Europa hebben maandag en dinsdag op initiatief van de European Milk Board (EMB) en het Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) gedemonstreerd voor een vrijwillige productiebeperking en een actieve inzet van de overheid op de zuivelmarkt. Volgens de initiatiefnemende organisaties komt er anders van deze markt na het aflopen van de quotering niets terecht, met alle negatieve gevolgen voor de melkprijzen van dien.

Er waren naar schatting 200 deelnemers. Van grote resonantie in de reguliere Berlijnse en/of Duitse media was dan ook geen sprake. De betogers verzamelden zich dinsdagmiddag op het Washingtonplein in Berlijn met koeien en trekkers en al voor een tocht naar de kanseliersresidentie. Aanleiding voor deze nieuwe boerenbetogingen in de Duitse hoofdstad is het politieke overleg in Brussel over de herziening van het GLB. "Juist de Duitse regering blokkeert alle verstandige voorstellen voor de melkmarkt", zo vinden de betogers.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.