Rundveehouderij

Nieuws 23 reacties

Melkprijs DeltaMilk als eerste boven 40 euro

Bleskensgraaf – Coöperatie DeltaMilk doorbreekt als eerste zuivelonderneming de grens van 40 euro per100 kilo melk.

Na een verhoging van het voorschot over juni met 52 cent per 100 kilo ontvangen de leden een netto voorschot van €40,07 per 100 kilo. Dat is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo aan PZ-heffing.

Voorzitter Teunis Sterk ziet de sterke prijsstijgingen van de voorbije maanden als een signaal van de sterk toenemende volatiliteit op de markt. Veel zuivelbedrijven gaan uit van een blijvend hoog niveau van de zuivelprijzen in de komende maanden, maar het tij kan ook plotseling keren.

Met de jongste verhoging blijft DeltaMilk ook nu weer iets boven de garantieprijs van FrieslandCampina zitten. Dat lijkt vreemd, omdat beide bedrijven in wezen dezelfde voorschotberekening gebruiken. DeltaMilk kent echter geen seizoenstoeslagen en –inhoudingen. En omdat DeltaMilk geen kwantumtoeslag hanteert, keert men ter compensatie een hogere eiwittoeslag uit.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Ze hebben mij altijd gezegt na de korte pieken volgen lange dalen.

 • polsbroek

  Wie hoog stijgt kan diep vallen

 • 200113528


  Delta milk betaald de zelfde prijs als frieslad campina,maar friesland campina gaat als zij de wintertoeslag gaan betalen weer stijgenen dan staat zij veel hoger als DM. Van mij mag de prijs hier blijven hangen en dan een paar jaar vo houden.

 • Morrisman

  Geniet ervan!
  Gas derbij...melken met die koeien...en op naar de 48 cent!

 • diny

  ik noem dit geen piek

 • Reb

  Gaat lekker zo, goed aan gedaan om over te stappen van DOC naar Deltamilk.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • gjh

  daar kan leerdammer een voorbeeld aan nemen als hekkensluiter

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • jordi 1455

  Miriamnu verklaar dan waarom mijn buurvrouw nu 94 is.
  Overigens of veganistisch eten zo gezond is, heb es eens wat gezien maar het waren net een hopen met botten, vegetariërs bijna hetzelfde. Over misleiding gesproken zover ik weet zijn veganisten en vegetariërs goed in liegen en bedriegen om zieltjes te winnen.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • kuiken007

  kom op koeieboeren stallen bouwen!!! voordat de melkprijs weer zakt, heb je in ieder geval het werk nog over!!!!

 • Koeienboer

  Miriamnu, je reactie is zoals gewoonlijk nogal offtopic.... Het gaat over de melkprijs. En laat ieder voor zich beslissen of hij/zij melk lekker of belachelijk vindt! Je komt telkens bij me over als een klein kind dat loopt te drammen...

 • koeiemelker

  zo hoog is de marge helemaal niet de kosten zijn ook wel 10 cent hager ik bedoel krachtvoer,diesel,stroom,kunstmest. en dan die boeren die duur gebouwd hebben laten we met zijn allen maar lekker rustig doormelken en eens een keer kijken dat we een beetje lichter komen te zitten zodat we tegen een stootje kunnen.

 • alco1

  @miriamnu komt bij mij over als iemand van Wakker Dier, die nu weer aan de beurt is om te jennen. Ze hebben niet door dat je juist door zo'n houding elk overleg dwarsboomt.

 • joannes

  Of..@alco; jennen en dwarsbomen is nog het enigste wat ze kunnen bijdragen aan de maatschappij. Wat is er eenvoudiger voor je eigenwaarde als reacties uitlokken. Je wordt in iedergeval herinnerd dat je leeft.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • hansvanbergen

  Hartelijk gefeliciteerd leveranciers, leden, bestuur en directie van Delta Milk. Het is natuurlijk fantastisch en iets om heel erg trots op te zijn als je als kleine jongste zuivelcooperatie al zo hoog staat met je melkprijs. En andere gevestigde namen met ceo's met topsalarissen en top bonussen die wereldwijd aktief zijn voorbij streeft. Het moge uiteraard duidelijk zijn dat dit melkgeld ook hard nodig is om de sterk gestegen kosten te betalen.

 • abtje

  @Hansvanbergen. Je bent de eerste die het zien WIL zoals het is. Dit is een melkverwerker zoals een melkverwerker bedoelt is.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder
  Redactie

  Een aantal reacties zijn verwijderd omdat ze volledig offtopic zijn.

 • Mozes

  En ze zijn verwijdert omdat ze schunnig waren.........

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.