Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Indiaas zuivelbedrijf zet stappen in VS

New Delhi - De Indiase Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation (GCMMF) wil binnen 9 maanden tijd zuivel gaan produceren in en voor de Amerikaanse markt.

Dat meldt de Economic Times.

De zuivelonderneming heeft plannen voor een eigen zuivelfabriek in de Verenigde Staten (VS), maar wil al eerder starten met de verkoop van zuivelproducten in Amerika onder het merk Amul. Voor de productie is een contract gesloten met een zuivelonderneming in de buurt van New Jersey. GCMMF exporteert tot nu toe jaarlijks voor zo’n 4,6 miljoen euro aan zuivel richting de VS. Doel is dit bedrag te verviervoudigen.

Eerder werd al bekend dat GCMMF vanaf 4 juni volle- en mageremelkpoeder aanbiedt op de internetveiling van Fonterra. Ook deze melkpoeder wordt verkocht onder het in India zeer bekende zuivelmerk Amul.

GCMMF draaide in boekjaar 2012/2013 een omzet van 1,8 miljard euro, een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Laatste reacties

  • Piet, Midden-Europa

    Dat bedoel ik !!!... De wereldeconomie draait gewoon door !!!... Economisch gezien hebben de zogenaamde BRICS landen een enorm Potentieel !!!... Met heel veel vlijtige mensen !!!... Die nog voor weinig heel veel willen doen !!!... Laten wij A.U.B. wakker blijven !!!...

  • denker123

    Rare wereld de VS willen meer zuivel exporteren naar China,India ligt op de wereldkaart tegen China zie ik die komen elkaar dus tegen op zee.trouwens ik dacht dat er in India nog veel mensen zijn met honger ,maar blijkbaar zonder geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.