Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

India grootste zuivelproducent

Parijs - India passeert komende jaren de EU als grootste zuivelproducent ter wereld. Dat verwachten OESO en FAO in hun 'Agricultural Outlook'.

De zuivelproductie stijgt de komende tien jaar bijna overal ter wereld fors, maar in India nog net iets sneller dan in Europa. India is nu al een zuivelgigant en als land de grootste producent. De productie is daar vooral voor eigen gebruik. Volgens het LEI zal de vraag naar zuivel in ontwikkelingslanden verder toenemen. Ook Pakistan, China en Rusland zijn sterke groeiers, evenals de Verenigde Staten. Volgens het LEI zal de vraag in China naar zuivel en andere voedingsmiddelen sterker groeien dan de eigen productie. De Chinese importbehoefte zal daardoor nog toenemen. In combinatie met de nog groeiende productie van biobrandstoffen en het concurrerende effect daarvan worden gemiddeld hogere landbouwprijzen verwacht voor de komende tien jaar.

Laatste reacties

  • puinhoop

    Lang leve de quotering. Uiterst slim om de rem er tot 2015 op te houden, en ga als bv nederland vooral nog meer dammen opwerpen om produktiegroei te voorkomen zodat andere landen nog meer marktaandeel overnemen. Is BV Nederland helemaal failliet!!!!

  • koestal

    ze hebben daar heilige koeien

  • koestal

    ook misschien wel de grootste zuivel consument

Of registreer je om te kunnen reageren.