Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Ierse melkproductie plotseling omhoog

Dublin - De Ierse melkproductie is de afgelopen weken omhoog geschoten. Nadat april nog een forse daling vergeleken bij vorig jaar vertoonde, zien de meeste verwerkers de aanvoer nu enkele procenten boven het niveau van vorig jaar uitkomen. Omdat Ierland vorig melkjaar al dicht tegen een superheffing aanzat, wordt nu al gewaarschuwd dat het risico op zo'n heffing voor het lopende melkjaar snel begint toe te nemen.

De melkproductie wordt niet alleen gestimuleerd door goede weersomstandigheden na een slecht voorjaar, maar ook door hoge melkprijzen. Bedrijven als Glanbia, Kerry en Dairygold hebben recent nieuwe verhogingen aangekondigd waarmee hun melkprijzen rond de 37 tot 38 cent per liter uitkomen. Glanbia tekent daarbij aan dat de aanvoer in mei op een hoog niveau lag en uiteindelijk 2,4 procent hoger is uitgekomen dan een jaar geleden. In de eerste weken van juni is de melkproductie verder toegenomen. Glanbia's Ierse melktak zat in de maand mei nog 1,3 procent onder het quotum maar loopt dat volgens een woordvoerder nu snel in. Ook Dairygold stelt dat de kloof met het quotum de laatste weken snel wordt gedicht.

Eén reactie

  • koestal

    De koeien reageren blijkbaar op prijsverhoging,zeker genetische manipulatie !

Of registreer je om te kunnen reageren.