Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Henri Willig steekt 7 miljoen in uitbreiding Heerenveen

Heerenveen - Kaasmaker Henri Willig is de derde zuivelproducent die flink gaat investeren in Heerenveen. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het de bestaande fabriek daar gaat uitbreiden en moderniseren.

Met deze operatie is een investering gemoeid van zo'n 7 miljoen euro, vertelt fabrieksdirecteur Eric-Jan Diederix. Het meeste geld gaat zitten in de uitbreiding van de opslag en rijpingscapaciteit. Tot nu toe wordt veel kaas bij derden opgeslagen en gerijpt. Het plan is de meeste kaas zelf op te slaan. Daarvoor is een speciaal kaasbehandelings- en opslagsysteem besteld bij de Bosgraaf Group in Joure.

Hoeveel kaas Willig produceert en hoeveel melk wordt verwerkt, maakt het bedrijf niet bekend. Ook over de omzet worden geen mededelingen gedaan. De omzet ligt volgens sommige berichten ergens in de buurt van de 50 miljoen euro en groeit jaarlijks stevig. Volgens Diederix met 15 tot 20 procent per jaar. Dat komt door de uitrol van eigen kaaswinkels en de productie van vele kaassoorten, onder meer voor de export. Er worden vooral kleinere kazen gemaakt. Ook voert de onderneming eigen merken. Willig werkt met zeven verschillende melkstromen, waaronder biologische, geiten- en schapenmelk. Of Willig ook meer koemelk zoekt, laat Diederix in het midden. "Meer geitenmelk kunnen we wel gebruiken, maar daar heeft iedere verwerker wel behoefte aan."

De nieuwbouw moet in februari/maart 2014 klaar zijn. Dan zal de omvang van de fabriek zijn verdubbeld. Doordat Willig de kaas zelf verkoopt, is een uitgebreid verkoopapparaat opgetuigd. In totaal werken er ongeveer 330 mensen.

Eén reactie

  • koestal

    Friesland de zuivelprovincie bij uitstek

Of registreer je om te kunnen reageren.