Rundveehouderij

Nieuws 564 x bekeken 1 reactie

Grondstofwaarde melk in mei 43,60 euro per 100 kilo

Kiel - De grondstofwaarde van melk klom in mei dik boven de 40 euro per 100 kilo. Het Institut für Ernährungswirtschaft (IFE) in het Duitse Kiel noteert voor afgelopen maand 43,60 euro af boerderij bij gehaltes van 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. Dat is 3,70 euro meer dan in april.

Ten opzichte van mei vorig jaar is de stijging niet minder dan 19,70 euro ofwel 80 procent. Het instituut berekent de grondstofwaarde maandelijks op basis van de markt voor boter en mageremelkpoeder. Zo geeft het cijfer een indicatie omtrent de ontwikkeling van de melkprijzen die de verwerkers kunnen betalen. De trend voor de komende weken is aanhoudend positief.

Eén reactie

  • poldes

    ze kunnen veel.
    ze doen een beetje.
    maar weten niets van kosten stijgingen op de boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.