Rundveehouderij

Nieuws 3124 x bekeken 13 reacties

FrieslandCampina breidt fabriek nog verder uit

Leeuwarden - FrieslandCampina vierde donderdag het 100-jarige jubileum van de Coöperatieve Condensfabriek Friesland (CCF) met een speciaal symposium. Daarmee wordt vooruitgelopen op de voltooiing van de nieuwbouw in Leeuwarden.

De modernisering en uitbreiding van de fabrieken in Leeuwarden wordt in september afgerond. Daarmee is het project nog niet afgerond. de coöperatie maakte bekend volgend jaar een nieuwe verpakkingsafdeling te bouwen. Dat vergt een investering van 100 miljoen euro.

De CCF werd 100 jaar geleden, op 13 augustus 1913, opgericht door 33 Friese fabrieken. De condensfabriek is in één eeuw tijd uitgegroeid tot een zuivelreus waar jaarlijks 1 miljard kilo melk wordt verwerkt tot melkpoeder en tot 1 miljard blikjes gecondenseerde melk.

Laatste reacties

 • jaapjo

  100 miljoen ,oftewel 7000 per lid,of je een emmer leeg gooit

 • Weerkundige

  maar 1 cent per liter

 • Mozes

  Jaapjo en pietervanrossum, hoeveel geven jullie per liter uit aan krachtvoer en mechanisatie? Als je dit nu eens achterwege laat hoeveel meer blijft er dan van het melkgeld over?

 • Mels

  Nee,we moeten wel meer melken als de buurman en we moeten ook een nieuwe Fendt.....

 • koestal

  rendement komt later

 • jaapjo

  @mozes,die 100 miljoen wordt wel gebouwd voor degene die nooit genoeg hebben en de melkprijs verkloten voor de overige leden heb jij daar wel eens aan gedacht?En wat als die melk er niet komt alles bij het oud ijzer? zoals int verleden? Kijk eens naar de varkensslachterijen wat daar gebeurd is de afgelopen jaren:encebe heeft destijds Lunenburg opgekocht en weggesaneerd,Lunenburg gaat binnenkort weer een varkensslachterij bouwen Wat betreft de mechanisatie,dat stelt bij mij niet zoveel voor en krachtvoer kan ik morgen minderen of stoppen

 • Ruygeweyde1

  De melkveehouders moeten eens trots worden op hun coorperatie. FC doet het geweldig goed. Al die boeren die maar zitten te klagen word er misselijk van. Gr van een melkveehouder

 • daan1908

  Klopt helemaal , maar er zitten er ook tussen van andere Coöperaties die er gezien de reacties anders over denken . Die kunnen zich hier gemakkelijk als FC lid/leverancier uitgeven . Er is helaas onderling nog heel veel afgunst .

 • Mozes

  @jaapjo #6 , hoe vaak moet nog uitgelegd worden dat de melkprijs niet op de Nederlandse markt maar op de wereldmarkt bepaalt wordt. Vraag en aanbod binnen Nederland heeft geen invloed op onze melkprijs.

 • jaapjo

  Waarom is t hart blij met het DMF ?
  waarom stoppen danone en fc in delen van belgie met melk ophalen?
  waarom voert rouveen een A en B qoutum in ?
  waarom ledenstop bij fc en anderen?
  misschien omdat de laatste liters niet interesant zijn?

 • abtje

  @Mozes Eerst altijd roepen dat DMF geld kost, tot de grote graaier vertelde dat ze er aan verdienen en nu nog steeds vergeten dat de melk bewerkt word en zo meerwaarde creert.
  @Jaapjo De ledenstop is gewoon een onderlinge afspraak onder de melkverwerkers om niet te hoeven concurreren met elkaar. Zo houden ze er allemaal geld aan over, behalve de oprichters/ eigenaren/ leveranciers.

 • 7555HP

  Campina breid ook in Lochem en Borculo flink uit met nieuwe zuivel fabrieken

  Publicatie datum donderdag 16 mei 2013
  FrieslandCampina DOMO te Borculo

  Vergunningverlening Wabo
  Gedeputeerde Staten van Gelderland delen mee dat zij besloten hebben een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen.
  Aan : FrieslandCampina DOMO te Borculo
  Locatie : Needseweg 23 te Borculo
  Voor : het plaatsen van constructie ten behoeve van conditionering
  Datum : 26 april 2013


  http://bekendmakingen.gelderland.nl/Bekendmaking.aspx?guid=f3e7a3ef-98f0-418f-9913-04c0d1e2aece

 • 7555HP

  Wet milieubeheer M.e.r.-beoordelingsplicht

  Op 5 juni 2013 heeft FrieslandCampina voor de locatie te Lochem door middel van een aanmel­dings­notitie mededeling gedaan van een voorgenomen activiteit binnen de inrichting, gelegen aan de Kanaalstraat 4 te Lochem.

  Het voornemen heeft betrekking op de uitbreiding van de productiecapaciteit van de inrichting,  die bestemd is voor het verwerken van melk en room tot boter, boterolie, melkpoeder en andere vloeibare zuivelproducten.

  http://kccpublish.prvgld.nl/Milieu/2013/wk30-MPM27190%20Friesland%20Foods%20Butter/

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.