Rundveehouderij

Nieuws 1384 x bekeken 8 reacties

Franse melkprijs 'gaat omhoog'

Parijs - De Franse melkprijs lag in het eerste kwartaal van dit jaar op gemiddeld 317 euro per 1.000 liter. Dat is vier procent lager dan een jaar eerder en 2,6 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

Op korte termijn is echter een verhoging van de melkprijs te verwachten, voorspelt de agrarische dienst FranceAgriMer. Die verwachting is gebaseerd op de hogere prijzen voor industriële zuivelproducten, boter en melkpoeder. ''In april is de gemiddelde prijs al boven het niveau van vorig jaar uitgekomen'', tekent FranceAgriMer daarbij aan. De dienst sluit echter niet uit 'dat in die hogere melkvergoedingen ook de voorschotten zijn verrekend die de zuivelbedrijven eerder vooruitlopend op een hogere melkprijs hebben uitgekeerd'.

Laatste reacties

 • koestal

  waren al jaren te laag,eerst zien dan geloven !

 • Zuperboer

  Bij welke standaardgehalten gelden deze prijzen?

 • Hans Sudfryslan

  3.8 vet en 3.2 eiwit

 • koestal

  La vache qui rit !

 • poldes

  leerda(n)m.

 • jeanjean

  Bravo Koestal je spreekt perfect frans,maar even over de melkprijsverhoging.
  Het is alleen maar jammer dat er veel stumpers zijn om hun melkveestapel nog eens weer uit te breiden met als gevolg dat na een poosje ,de prijs weer instort.
  Dit noem ik gewoon stom.Kijk naar de franse champagne boeren die produceren hun wijn op vraag van de markt.Ik ken deze club van behoorlijk dicht bij en het zijn mensen die veel verdienen De champagne grondprijzen zijn ook zeer hoog(1000.000€/ha)Op de tweede plaats hebben deze boeren 'n fatsoenlijk leven en zitten niet in de schuld zoals de meeste megabedrijven.
  Ach Koestal je weet het net zo goed als ik ,al deze stumpers werken voor hun geldschieters,(om het geen bak te noemen.

 • koestal

  Het land waar het leven nog goed is,behalve voor melkveehouders

 • joannes

  @jeanjean, een mooi voorbeeld die champagne, waar de productie ¨in dienst¨ van de vraag werkt in plaats van de financiers! Al helpt de natuur een beetje mee door er een beperkt/bepaald gebied voor te bestemmen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.