Rundveehouderij

Nieuws 2834 x bekeken 1 reactie

Fraaie kampioenen op Koe Expo

Zwolle – Tijdens de drukbezochte CRV Koe Expo pakte Theo van Vliet uit Nieuwlande (Dr.) twee titels op de individuele keuring. Zijn imponerende koe Spirit Precilla werd kampioen in de klasse zwartbont oud (op de foto), terwijl de dochter van deze koe, Precilla 2, al eerder op de dag het reservekampioenschap zwartbont midden binnensleepte.

Middenklasse kampioen zwartbont werd Koepon Jasper Regenia 41 van Koepon uit Feerwerd (Gr.). De hoogste eer bij de vaarzen  is voor Twente Dairies Cora 440 van de broers Jos en Harrie Tijhuis uit Hooghalen (Dr.).

De jongste vaars bij de roodbonten bleek ook gelijk de beste. De zeer complete en spijkerharde Jipsing Rika 49 pakte daar het kampioenslint. De grote groep deelnemende koeien in de middenklasse zijn niet opgewassen tegen de kwaliteit van Zeedieker Roseanne Red, die onlangs ook op het EK in Zwitserland te bewonderen was. De  roodbonte keuring sluit af met de kampioenskeuring van de oudere koeien. Daar maakt Roza 85 van maatschap Bolscher in Bornerbroek (Ov.) aanspraak op het kampioenslint.

Eén reactie

  • Klomp

    goed gedaan Theo, gefeliciteerd,
    groeten fam. Klomp.

Of registreer je om te kunnen reageren.