Rundveehouderij

Nieuws

Duitse zuivel ziet binnenlandse afzet slinken door vergrijzing

Bonn - De Duitse zuivelindustrie begint duidelijk de gevolgen van vergrijzing te merken in de afzet. Dat constateert zuivelfederatie Milchindustrie-Verband (MIV).

Volgens de federatie ontwikkelt de binnenlandse afzet zich negatief. Op dit moment komt daardoor als gevolg van het regenachtige en koude weer van de afgelopen weken de tegenvallende afzet van room nog bij. Normaal wordt daarvan in deze periode van het jaar veel verkocht in verband met het aardbeien- en aspergeseizoen. "Maar dat neemt niet weg dat ook de vergrijzing in de afzetcijfers zichtbaar worden. Het verbruik per hoofd van de bevolking van melkproducten neemt bij de stijging van de gemiddelde leeftijd af", aldus het MIV.

De Europese markt als geheel ontwikkelt zich momenteel daarentegen positief. Tegelijkertijd groeit de vraag in Noord-Afrika, China en andere Aziatische landen. De vooruitzichten voor een verdere verbetering van de melkprijzen blijven daarom goed. In mei werd in Duitsland gemiddeld 34,30 euro per 100 kilo uitbetaald aan de leveranciers. Dat was 4 euro meer dan in mei vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.