Rundveehouderij

Nieuws

Delta Lloyd koopt belang in Dairy Crest

Londen – Het investeringsbedrijf Delta Lloyd Europees Deelnemingsfonds heeft afgelopen week op de beurs een belang van een kleine vijf procent gekocht in het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest.

Op basis van de huidige koers heeft Delta Lloyd rond de 31 miljoen betaald voor de 6,75 miljoen aandelen Dairy Crest.

In Britse zuivelkringen wordt gesuggereerd dat de investeerder in feite optreedt voor een ander Europees zuivelbedrijf dat een overname van Dairy Crest zou overwegen. Rond de Britse onderneming, die onlangs haar Franse divisie al heeft afgestoten, circuleren al geruime tijd overnamegeruchten. Die worden mede aangewakkerd door het feit dat een ander groot zuivelbedrijf, Robert Wiseman, vorig jaar is overgenomen door het Duitse Müller terwijl Arla de coöperatie Milk Link heeft ingelijfd.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.