Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

DOC weer stap verder bij extra investering

Hoogeveen - DOC Kaas is weer een stap verder met de besluitvorming over de strategie 2013-2017. Dit meldt directeur Jannes Oosterveld.

De nieuwe commerciële plannen en de analyse van de omgeving waarin DOC Kaas moet opereren zijn besproken met en goedgekeurd door de raad van beheer. Momenteel worden op basis hiervan investeringsplannen opgesteld.

DOC Kaas moet in de loop van dit jaar een knoop doorhakken over de bouw van een tweede kaaslijn en over een uitbreiding van de fabriek van joint venture DV Nutrition. Voor beide is de benodigde ruimte voorhanden. Begin juni stemde de gemeente Hoogeveen in met de overdracht van 1,5 hectare grond aan DOC Kaas. In beginsel was dit enkele jaren geleden al overeengekomen, maar het terrein was toen nog niet vrij.  Na de overdracht van dit terrein is er ruimte naast de fabriek van DV Nutrition beschikbaar. Naast de kaaslijn is er al uitbreidingsruimte voorhanden.

Het commerciële plan, de omgevingsanalyse en de daarop gebaseerde investeringsplannen van DOC Kaas worden eerst met de bestuurlijke organen doorgesproken. Daarna, later dit jaar, worden de strategie en de investeringsplannen op hoofdlijnen met de leden besproken.

Dit gebeurt in kleinschalige bijeenkomsten met de leden. In het najaar worden ook bijeenkomsten georganiseerd rond het thema duurzaamheid. DOC Kaas kent sinds begin dit jaar al een weidegangpremie voor leden die daar belangstelling voor hebben. Leden worden echter ook gestimuleerd op andere fronten acties te ondernemen op het gebied van verduurzaming. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van het melkkompas.

Eén reactie

  • koestal

    Steeds meer melk ,de komende jaren !

Of registreer je om te kunnen reageren.