Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Britse wolprijzen scherp omlaag

Cardiff – Britse schapenhouders zullen dit seizoen gemiddeld 90 cent per kilo voor hun wol kunnen vangen, dat is bijna 40 procent minder dan een jaar geleden.

De wolmarkt ligt er al tijden een stuk slechter bij door minder vraag uit China en vooral door het instorten van de tapijtenmarkt door de economische recessie en de huizencrisis.
Dat meldt de British Wool Marketing Board (BWMB). ‘’De markt verkeerde vorige zomer en herfst al in een dip. We hebben toen de prijs voor onze schapenhouders toch nog redelijk op peil kunnen houden doordat onze sterke financiële positie het mogelijk maakte om wol achter te houden. De prijzen beginnen de laatste tijd weer wat omhoog te gaan en hopelijk zien we volgend jaar een volledig herstel,’’ aldus directeur Ian Hartley. De BWMB baseert die verwachting onder meer op de verbetering van de Amerikaanse economie ‘waar de wolverkopen sterk van kunnen profiteren’. Daarnaast speelt ook de trend naar meer natuurlijke materialen in de mode- en ontwerpwereld de wolsector in de kaart.

Eén reactie

  • koestal


    iedereen een nieuwe trui kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.