Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

25 procent van Deense melkveestapel in de wei

Kopenhagen - Weidegang is in de Deense melkveehouderij nog slechts voor 25 procent van de koeien weggelegd tegen nog 75 procent in 2003.

Dat cijfer heeft landbouwsectororganisatie LF bekendgemaakt. Pogingen om de boeren te bewegen tot meer weidegang blijken daarmee geen effect te hebben gehad. Volgens LF is het vooral een probleem voor bedrijven die geautomatiseerd melken. In april startte de bedrijfsadviesdienst van de federatie wel met een nieuw project om een oplossing te vinden voor de discrepantie tussen automatisch melken en de roep om weidegang.

Laatste reacties

  • zeikamp

    wie roept er om weidegang? De deense biologische melk kon men toch niet aan de straatstenen kwijt?

  • koestal

    met een rotgang door de weilanden rennen om de attentie koeien weer op tijd in de robot te krijgen,dit kost dan wel mankracht en tijd om toch de koeien op tijd gemolken te krijgen,buitenstaanders kunnen er zo gemakkelijk over praten

Of registreer je om te kunnen reageren.