Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zwols Imeko krijgt geen grip op Chinese partners

Zwolle - Zuivelhandelaar Imeko slaagt er niet in om greep te krijgen op haar Chinese deelnemingen. Dit blijkt uit cijfers die de onderneming heeft gedeponeerd.

Ondanks het feit dat het een aandeel van 17,48 procent heeft Shanxi Gucheng Group en een aandeel van 25 procent in Shanxi Gucheng Group, deelt het Zwolse bedrijf niet mee in het resultaat van de Chinese bedrijven. Ook krijgt het geen toegang tot financiële informatie. Wat dit betekent voor Imeko is niet geheel duidelijk. Het bedrijf was niet voor commentaar bereikbaar.

De boekwaarde van de Chinese deelnemingen is opzettelijk laag aangehouden, zo meldt het jaarverslag. De onduidelijkheid over de relatie met de Chinese partners lijkt ook gevolgen te hebben voor de mogelijke afzet van zuivelproducten, maar Imeko is daar evenmin helder over.

De omzet van de voornaamste werkmaatschappij van Imeko Holding, Imeko Dairy Products, daalde na een piek van 39 miljoen euro in 2010, naar 34 miljoen in 2011. Het resultaat steeg wel met zo'n €180.000 naar €754.000.

Over de geplande opening van een verpakkingslijn voor kindervoeding in het Duitse Strückhausen meldt Imeko niets in het meest recente jaarverslag. In 2012 is de vestiging in Strückhausen gekocht van het Duitse DMK met het doel er een verpakkingslijn te openen. DMK bleef een minderheidsaandeel houden in de fabriek.

Behalve met de Chinese partners kampt Imeko met nog een paar problemen. Zo is er een grote vordering op een Dominicaanse deelneming. Mogelijk kan deze vordering niet worden verhaald. Tenslotte is er nog een juridisch geschil met enkele leden van de vorige raad van commissarissen over ingediende declaraties. De jaren met rode cijfers lijken echter voorbij bij Imeko.

Eén reactie

 • Martin

  Wat zeg je in de eerste zin Klaas?

  'Ondanks het feit dat het een aandeel van 17,48 procent heeft Shanxi Gucheng Group en een aandeel van 25 procent in Shanxi Gucheng Group'

  Krijg jij nog wel grip op je teksten? Het kan zijn dat mijn snappert niet groot genoeg is, maar ik heb hier weer een 'boerderijteksten worden niet nagekeken' gevoel bij.

  Leg het eens uit hoe dit kan gebeuren!! Ben overigens een betalend boerderij lid, dus mag van jullie wel verwachten dat jullie fatsoenlijke stukjes schrijven.

  Martin

Of registreer je om te kunnen reageren.