Rundveehouderij

Nieuws 2901 x bekeken 4 reacties

Weer zit mais dwars

Doetinchem - De mais die eind april de grond in ging staat nu tussen het drie- en zes-bladstadium. Veel van deze mais staat door de lage temperaturen gelig op het land.

De voorspellingen van nog kouder weer in de tweede helft van de week doen de maispercelen zeker geen goed. In combinatie met het sterk wisselvallige weer van deze week komen veel loonwerkers niet toe aan de nodige onkruidbestrijding.

Afgelopen dinsdag was het in het zuiden en oosten van het land een groot deel van de dag nog droog, maar omdat aan het eind van de ochtend de wind aantrok kon er toch niet gespoten worden. Loonwerkers zitten daarom met smart te wachten op een dag rustig weer waarbij ze zekerheid hebben van minstens drie uur droog weer. Op kleigrond is dit zelfs nog niet aan de orde. Daar zijn de meeste maispercelen nog te nat om te bewerken. Dan kan een onkruidbestrijdingsmiddel al zijn werk doen.

De mais die in de eerste twee weken van mei gezaaid is, staat zelfs nog niet boven. Toch zijn loonwerkers daar niet al te negatief over. Deze mais komt trager boven, maar als het weer in de loop van de volgende week wel verbetert dan wordt ook die mais zichtbaar.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  Niet zo somber over de mais! Het is elk jaar nog goed gekomen en wie vroeg gezaaid heeft elk jaar nog de hoogste opbrengst gehad!!!!!

 • gerrit.lammertink1

  Niet zo somber over de mais! Het is elk jaar nog goed gekomen en wie vroeg gezaaid heeft elk jaar nog de hoogste opbrengst gehad!!!!!

 • tessa2010

  Juist gerrit.lammertink,men doet direct zo paniekerig als het weer niet meewerkt!!! En dat geldt zeker ook voor de eerste snede gras,er komt vanzelf wel beter weer. Liever een wat lagere voederwaarde,dan een strontnatte kuil waar je de hele winterperode tegenaan moet kijken!

 • tittekalf

  Juist, gewoon rustig blijven, het wordt vanzelf wel weer mooi weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.