Rundveehouderij

Nieuws 1342 x bekeken 1 reactie

Vrijspraak voor kalfsvleesbedrijf

Den Haag - Het gerechtshof in Den Haag heeft een bedrijf vrijgesproken van het vervoeren van kalfsvlees, dat nog niet was gekoeld tot een temperatuur onder 7 graden. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd arrest.

Het bedrijf was eerder veroordeeld door de economisch politierechter. Het openbaar ministerie vroeg bij het gerechtshof opnieuw om veroordeling tot een geldboete van 5.000 euro voorwaardelijk. Het hof zegt dat de temperatuur van het vlees werd gemeten, voordat het werd vervoerd. Op dat moment werd de vrachtwagen geladen. Volgens het betrokken bedrijf kan de vrachtwagen pas gaan rijden, als de temperatuur voldoende gedaald is (beneden 7 graden Celsius, volgens Europees voorschrift.) Het hof stelt dat niet is vastgesteld dat het vlees tijdens het transport onvoldoende gekoeld was, en dus werd het bedrijf vrijgesproken.

Eén reactie

  • abtje

    Nu vermeld je er niet bij wie dat bedrijf extra belasting wilt laten betalen, voorwaardelijk dan. Het hof eist maar constateert zelf niks.

Of registreer je om te kunnen reageren.