Rundveehouderij

Nieuws 2536 x bekeken 2 reacties

Schaap krijgt China in portefeuille bij FrieslandCampina

Amersfoort - Atze Schaap wordt directeur zuivelontwikkeling China bij FrieslandCamina. Schaap is nu nog directeur coöperatiezaken bij het zuivelconcern, maar geeft dat stokje per augustus door aan Thom Albers. Albers is nu nog directeur corporate strategy bij FrieslandCampina.

Reden voor de wisseling van de wacht is volgens FrieslandCampina dat het nu eenmaal gebruik is dat mensen bij het bedrijf rouleren. Als directeur zuivelontwikkeling China wordt het Schaaps taak om Chinese relaties te informeren over de kwaliteitsborging bij FrieslandCampina; van boerderij tot babyvoeding. Het is daarmee een soort afzetondersteunende functie. Opzet en ontwikkeling van een eigen melkproductie in China is op dit moment niet aan de orde, aldus FrieslandCampina.

Schaap is eerst bij Campina en daarna bij FrieslandCampina in totaal 13 jaar directeur coöperatiezaken/ledenzaken geweest. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Stichting KKM (Keten Kwaliteit Melk) en het Landbouwschap. In zijn nieuwe functie zal Schaap voornamelijk vanuit Nederland opereren.

Zijn opvolger Albers is sinds 1995 in dienst bij Friesland Foods en sinds 2009 bij FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij als marketingmanager bij Unilever.

Laatste reacties

  • koestal

    Hij zal het nog druk krijgen met de babyvoeding

  • koestal

    Hij zal het nog druk krijgen met de babyvoeding

Of registreer je om te kunnen reageren.