Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Raad van toezicht weg bij Omira

Ravensburg - De crisis bij de Duitse zuivelverwerker Omira is een nieuwe fase ingegaan. Vier van de twaalf leden van de raad van toezicht, waaronder de voorzitter, zijn opgestapt.

Aanleiding voor het conflict is verschil van inzicht over de herstructurering van Omira en over de benoeming van een nieuw management. Daar komt bij dat de raad van toezicht onder grote druk staat om snel veranderingen door te voeren. Omira leed over 2012 een bedrag van 15 miljoen euro verlies. Ook is de leden gevraagd om over 2012 reeds ontvangen melkgeld terug te storten, nodig om financieel orde op zaken te stellen. Een buitengewone algemene ledenraadsvergadering moet nu eerst een nieuwe raad van toezicht kiezen.

Eén reactie

  • koestal

    melkgeld terugstorten ,gekker kan het niet

Of registreer je om te kunnen reageren.