Rundveehouderij

Nieuws

Omzet Groupe Bel blijft stabiel

Parijs – Kaasbedrijf Goupe Bel heeft in het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van 642 miljoen euro, dat is een kleine procent minder dan een jaar eerder. Worden wisselkoerseffecten buiten beschouwing gelaten, dan komt een omzetgroei met 0,5 procent uit de bus.

In West-Europa liep de omzet van Bel (onder meer BabyBel en Leerdammer) echter met 2,3 procent terug naar 249 miljoen. Dat komt door het sombere economische klimaat 'dat drukt op het moraal en de consumptie door huishoudens'. In Noord- en Oost-Europa bleef de omzet nagenoeg gelijk, vooral door groei in Centraal-Europa en in Oekraïne.

Het Nabije en Midden-Oosten deed het slechter met een terugloop met 9 procent wat Bel grotendeels wijt aan de heersende onrust in een aantal landen die de toegang tot de markten aanzienlijk bemoeilijkt. Afrika kwam echter op een groei van bijna 8 procent uit terwijl in Amerika/Azië een groei met 3 procent werd geboekt. Hoewel de economische omstandigheden moeilijk blijven, denkt Groupe Bel op middellange termijn zijn marktpositie te kunnen blijven verdedigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.