Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Nieuwe fabriek A-ware moet vóór winter dicht zijn

Heerenveen - Voor de inval van de winter moeten de nieuw te bouwen fabrieken van A-ware en Fonterra in Heerenveen wind- en waterdicht zijn. Daarna wordt het binnenwerk gecompleteerd en worden de installaties erin gezet. Dit vertelde operationeel directeur Klaas de Jong bij het slaan van de eerste paal. De bedrijven, een kaas- en een ingrediëntenfabriek, moeten eind 2014 volledig in bedrijf zijn.

Provincie Friesland toonde zich ingenomen met de komst van A-ware en Fonterra. De provincie en de gemeente Heerenveen zullen zorgen voor een optimale bereikbaarheid en meewerken aan het realiseren van eventuele verdere ontwikkelingen, zo maakte commissaris van de koning John Jorritsma duidelijk.

Naast de fabriek van A-ware en Fonterra zal over enige tijd nog een nieuw zuivelbedrijf verrijzen, van babyvoedingsproducent Ausnutria-Hyproca. Er was ook sprake van dat Danone een fabriek in Heerenveen zou neerzetten, maar dat is voorlopig van de baan. Bij de openingsplechtigheid was ook een groep veehouders aanwezig die wil gaan leveren aan A-ware. Volgens commercieel directeur Robert van Ballegooijen gaat het snel met de toezeggingen van veehouders om te leveren.

Laatste reacties

 • koestal

  genoeg bouwvakkers te krijgen

 • AD AKKERMANS

  polen waarschijnlijk

 • Demeter Griend

  En dan voluit melken in 2015.
  Eens kijken of de melkveehouders met hun dure quotumfinanciering het kunnen volhouden.
  Ga je failliet hap, hap staat er wel een collega op zonder dure quotafinanciering. Survival of the fitist.

 • hansje

  het is al jaren bekent dat het quotum wordt afgeschaft ,ieder veehouder
  is vrij geweest of hij wel of geen duur quotum kocht .

 • koestal

  Friesland moet veel melken ,er wordt ook veel gebouwd door boeren en zuivelondernemingen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.