Rundveehouderij

Nieuws

Nieuw hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods in Nijkerk

Voorthuizen – Vreugdenhil Dairy Foods vestigt haar hoofdkantoor in het Gelderse Nijkerk. Dat meldt dagblad de Stentor.

De zuivelonderneming heeft voor 1,8 miljoen euro 9.000 vierkante meter grond aangekocht op bedrijventerrein Arkerpoort, gelegen aan de A28. Op het  hoofdkantoor komen zo’n 50 mensen te werken.

Vreugdenhil heeft productielocaties in Gorinchem, Scharsterbrug en Barneveld. Het huidige hoofdkantoor staat in Voorthuizen.

Afgelopen jaar maakte Vreugdenhil al bekend in 2013 een nieuwe melkpoederfabriek te bouwen in Gorinchem, naast de bestaande fabriek. Voor de bouw van de fabriek investeert de onderneming zo’n 35 miljoen euro. De uitbreiding is nodig om de verwachte marktvraag en het melkaanbod op te vangen. Voor Gorinchem werd gekozen omdat Vreugdenhil-dochter Nemelco reeds het grootste deel van de melk uit deze omgeving betrekt. De fabriek moet in 2014 gereed zijn. Ook in Scharsterbrug wordt geïnvesteerd in extra capaciteit, energiebesparing en verbetering van de installaties.

Vreugdenhil is een grote aanbieder van gesproeidroogde zuivelproducten en op zuivel gebaseerde specialiteiten voor de levensmiddelenindustrie. De zuivelonderneming was niet bereikbaar voor een reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.