Rundveehouderij

Nieuws 1018 x bekeken 2 reacties

Melkpoederschaarste vooral in de Randstad

Den Haag - De schaarste aan babymelkpoeder is vooral een probleem in de grote steden in de Randstad. In het noorden en oosten van het land is er vooralsnog geen sprake van een tekort. Dat heeft een woordvoerster van marktleider Nutricia Nederland maandag gezegd.

"De vraag uit China is extreem gestegen, daarom kijken Nederlandse ouders nu soms tegen legen schappen aan", aldus de woordvoerster. Dat het probleem vooral in de Randstad speelt, komt mogelijk omdat daar relatief veel Chinezen wonen.

Wereldwijd hebben volgens de Nutricia-woordvoerster, naast Nederland, vooral Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland last van de hamsterwoede van de Chinezen. "In België bijvoorbeeld speelt het probleem nog niet. Dat komt misschien doordat de verkoop van babymelkproducten daar via de apotheek gaat", aldus de zegsvrouw.

Laatste reacties

 • poldes

  onze boerderijmelk ontvangen melkprijs is om te huilen.
  nog nooit meegemaakt.
  overspannen melkpoedermarkt en dan krijgen wij ruim € 0,30 voor 1e kwaliteit
  met bijna gemiddelde gehalte.
  de verwerkende zuivel is verantwoordelijk voor het hier uit voortkomende voedselgebrek.

 • joannes

  Zo zie je maar dat je geen enkel oog meer heb op wat er over de grens gebeurd! De verwerkers distribueren niet alleen de melkpoeder naar willekeur maar hoe zit dat met de opbrengsten als er zoveel vraag is?

Of registreer je om te kunnen reageren.