Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Limelco haalt meeste vertrekkers binnen

Zonhoven - Het grootste deel van de ongeveer 270 melkveehouders die weg moeten bij FrieslandCampina België, gaat over naar zuivelverwerker Limelco. De boeren moesten uiterlijk deze week beslissen over het aanbod dat Limelco hen had gedaan.

FrieslandCampina maakte in maart bekend dat het af wilde van ongeveer 20 procent van de melkproductie in België, goed voor bijna 270 boeren. Het gaat om melkveehouders in de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. Tegelijkertijd maakte FrieslandCampina bekend dat het een principe-overeenkomst had bereikt met Limelco, dat die de veehouders zou overnemen.

Erik de Cock, die door Limelco is ingehuurd voor de organisatie van de melkontvangst, meldde begin mei nog dat nog niet veel boeren een knoop hadden doorgehakt. De melk zal worden opgehaald door een nieuw gevormde vennootschap, de Belgian Milk Company. De levering start vanaf 1 juni. Limelco garandeert de boeren tot het einde van het jaar een melkprijs die identiek is aan de FrieslandCampina-prijs.

Eén reactie

  • yupo

    ja ja is te hopen dat deze veehouders toch een goede prijs gaan krijgen voor een langere termijn het is immers zo einde jaar he

Of registreer je om te kunnen reageren.