Rundveehouderij

Nieuws 372 x bekeken

Hogere winst voor Dairy Crest

Londen – De Britse zuivelonderneming Dairy Crest heeft in het boekjaar tot eind maart de onderliggende winst met 7 procent zien toenemen naar bijna 60 miljoen euro.

De omzet liep met 9 procent terug naar 1,6 miljard euro, maar dat kwam grotendeels door de verkoop van de Franse yoghurtfabrikant St Hubert. Met de opbrengst daarvan kon Dairy Crest de schuldenlast met 82 procent terugdringen naar 70 miljoen euro.

Directeur Marc Allen spreekt van een belangrijk jaar waarin Dairy Crest zijn financiële positie aanzienlijk heeft weten te versterken. Dat biedt volgens hem mogelijkheden voor nieuwe acquisities in Groot-Brittannië zelf. Dairy Crest heeft echter eerder laten weten dat zich tot op heden geen overnamemogelijkheden hebben voorgedaan.

Dairy Crest heeft afgelopen boekjaar een nieuwe formule ingevoerd voor het berekenen van de melkprijs. Dat is niet alleen gebeurd om de boeren te ondersteunen maar ook om de bevoorrading veilig te stellen, blijkt uit de toelichting op de jaarcijfers. Dairy Crest heeft net als andere Britse zuivelbedrijven te kampen met een voortdurend dalende melkproductie en moet daardoor meer betalen om voldoende melk binnen te halen. Het bedrijf blijft doorgaan met verdere kostenbesparingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.