Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Groen licht voor Brabantse boer Buijs

Rhederveld - Gedeputeerde Staten van Groningen willen meewerken aan de plannen van de Brabantse boer Ad Buijs. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Buijs wil in de buurtschap Rhederveld een bedrijf voor in totaal 1.800 koeien bouwen. Volgens wethouder Seine Lok van de gemeente Vlagtwedde kan nu worden begonnen met de procedure die uiteindelijk tot de bouw moet leiden.

Afgelopen maart stapte gedeputeerde Wiebe van der Ploeg van Landbouw (Groenlinks) uit het provinciebestuur van Groningen vanwege een verschil van mening met de rest van de gedeputeerden over het beleid ten aanzien van agrarische schaalvergroting. Provinciale staten besloten eerder bouwblokken toe te staan van maximaal 4 hectare. Dat betekende dat de provincie de gesprekken met tien bedrijven, die vanwege een eerder moratorium in de wacht stonden, kon hervatten. Een van die bedrijven is het geplande melkveebedrijf van Buijs.

Laatste reacties

 • Frenske

  En nu alle grote varkens en kippenbedrijven vanuit Brabant en Midden Limburg ook maar naar Groningen,plaats genoeg.

 • a.t.herwijnen

  Zo wordt de sector de nek omgedraaid. het beetje sympathie wat er nog is vanuit de bevolking wordt hierdoor ook weggenomen. Wat te denken van de familiebedrijven die door zulke ondernemers de toekomst ontnomen wordt. Kijk maar naar de championsector. Ook de politiek moet wijzer zijn. De gedachte van we leven in een vrij ondernemersland is al lang niet meer. Het is het geld wat regeert.

 • Ishtar

  Dom van de zuivelindustrie, inclusief boeren.
  Heel dom, net alsof 10 van deze bedrijven geen invloed heeft op het draagvlak.
  Maar ja, 'vrije' markt en het 'recht' van ondernemen waarvoor alles moet wijken in de omgeving en aantallen vrij baan hebben om de kinderen in Afrika te voeden en het wereld voedsel problemen op te lossen is natuurlijk het uitganspunt.
  Van mij mag elke subsidie in NL aan de zuivel industrie verdwijnen, ze willen toch graag vrije markt en ondernemerschap en leveren aan de wereldmarkt?
  Laat het maar een slagveld worden, geen centje medelijden meer mee als je bedrijven als 1800 koeien toelaat in NL.
  Topbestuurders bij de NZO.................

 • Ishtar

  Aha Rabobank de geldschieter?
  Dat zouden 16 miljoen burgers eens moeten weten, kunnen de burgers zelf beslissen of ze bij zo'n bank willen horen........

 • alco1

  Alles lijkt op elkaar. In mijn jeugd waren kleine winkeliers boos dat het steeds maar groter moest met die supermarkten.
  De één na de andere melkfabriek ging dicht, waarom moest het steeds groter?
  Zorgcentra steeds groter. Het knusse was er af.
  Steden steeds maar groter met al die smog.
  Dancings steeds groter die het buurthuis overbodig maken.
  Waar zeuren we toch over als we zelf over in meedoen.
  Zelfs mijn eigen kinderen willen geen klein bedrijf meer. Je tijd werken en daarnaast van het leven genieten, zonder steeds met de gedachte rond te lopen: Gebeurt er niet iets op het bedrijf nu ik er niet ben en kan ik wel weg?

 • abtje

  Nog sterker Alco1 De gemeente Houten is hard op weg om de eerste boervrije gemeente te worden. Alle boeren moeten weg, zelfs de bedrijven die met hun handen werken moeten weg. Ze willen alleen kantoren en 'schone'bedrijven.
  Nu met de crisis moeten ze even temperen, maar straks gaan ze weer verder.
  Hun buurgemeente Nieuwegein heeft gelukkig nog wel realiteitsbesef en ontvangt veel bedrijven waar mensen wel met hun handen werken. Echter hier is de crisis ook spelbreker. Nu worden de sluizen weer vertraagd, de aanleg van grote nieuwe met bijbehorend overslagtereinnen en werkgelegenheid.
  Welke gemeente zal straks als beste uit de crisis komen?

 • Romeijn

  Het verbaasd mij dat de enige gedeputeerde die zijn rug recht hout zo weinig gesteund wordt (ook al is hij van Groenlinks).

 • abtje

  Misschien omdat ie eerder gemaakte afspraken niet nakomt.
  Ben je wel eens in Vlagtwedde geweest? Dan kan je het eerder begrijpen.

 • koestal

  veel Groen Links in Groningen ,dat zijn meestal stadjers die er ver vanaf wonen,vnl gesjeesde studenten

 • Kerkweg001

  Ja dan stap je op, en dan neem je verder geen verantwoording meer, en ga je lekker genieten van je wacht geld..... Het begon bij Wim Kok die zich liet spekken door ING en toen Cohen die kreeg in Haren 1350 euro per dag voor een rapport.... links lullen rechts vullen.....

 • Bison

  1800 melkkoeien op 1 bedrijf , die idioterie zien we hier in Canada nog niet eens geloof ik en aan ruimte is hier geen gebrek.

  Abtje #6 ,Gemeente Leiden had die 'eer' om boervrij te zijn al 32 jaar geleden behaald toen ze mij daar weggetreiterd hebben.
  Ik was toendertijd al de laatste melkveehouder binnen Leidse grenzen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.