Rundveehouderij

Nieuws 7022 x bekeken 17 reacties

Geen superheffing over 2012/2013

Zoetermeer - Het melkquotum is in 2012/2013 niet volgemolken, meldt het Productschap Zuivel. Dit is sinds het melkjaar 2005/2006 niet meer voorgekomen en pas de derde keer in de geschiedenis van het melkquotum.

In de quotumperiode van 1 april 2012 tot 31 maart 2013 is 0,37 procent minder melk geleverd dan toegestaan. Dit komt neer op een onderschrijding van bijna 44 miljoen kilo melk.

Vorig jaar werd het Nederlandse melkquotum nog met 0,5 procent overschreden, wat de melkveehouderij 16,4 miljoen euro koste aan superheffing. In totaal is er sinds de invoering van het melkquotum in 1984 817 miljoen euro aan superheffing betaald.

Geen superheffing over 2012/2013

Laatste reacties

 • groot731

  onze drentse topmelker Thie gestopt en direct het quotum niet vol.....haha

 • Miriamnu

  Melk wordt in de natuur alleen gedronken door baby's. Het is ook nog gebleken dat het botontkalking veroorzaakt op latere leeftijd, dus niet zoals altijd is gezegd. Het is ronduit achterhaald en belachelijk dat volwassenen deze moederdrank drinken.
  Totaal onnodig en ouderwets. Melk is niet voor elk, maar alleen voor baby's.

 • jordi 1455

  @Miriamnu
  welke stof zorgt dan voor botontkalking als jij dat zogenaamd weet?

 • alco1

  Grote mensen eten vlees. Of niet Miriamnu. Deden ze vroeger ook altijd, dat heet ecologisch bezig. Vroeger zetten ze vallen, maakten speren en maakten eendenkooien om dieren te vangen voor vlees. Tegenwoordig bouwen wij resorts om de ontberingen in de natuur te voorkomen en hulp te bieden bij ziekte. Hulp moeten ze steeds meer hebben omdat de mens oprukt met al zijn milieu verkrachtende activiteiten en daarvan de vleesconsumptie de schuld geven.

 • Mozes

  Geen melk drinken veroorzaakt aderverkalking (dementie).

 • amac47

  melk goed voor elk

 • geen boer

  lekker trollen bij de boertjes, Miriam?

 • abtje

  Je bedoelt soyamelk, dat is inderdaad ongezond, juist voor kinderen.

 • peter63

  of je nou miriam of marianne heet het IQ blijft hetzelfde

 • koestal

  tekort aan babymelk,superheffing zou nu wel heel ongelegen komen

 • tessa2010

  @miriamnu,er is een oud gezegde:melk is goed voor elk,maar niet voor Jan,want die pist ervan! Vertaald naar deze tijd: melk is goed voor elk,maar niet voor Miriamnu,want die zeikt er...........onzin van!!!

 • Rapsody

  Net zoals roomboter ongezond zou zijn , margarine zou veel gezonder zijn.
  Margarine is van afgekookte karkassen gemaakt met twee druppels plantaardige olie die rijk zijn aan omega 3 en 6 . wie wordt er nu besodemieterd ?.

 • wijntje41

  Ik vind persoonlijk omega 2 en 4 lekkerder.

 • WGH

  Eeh Miriamnu, volgens mij heb ik laatst een onderzoek gelezen waar in stond dat melkconsumptie op latere leeftijd voor sterkere botten zorgt! Ik denk dat jij een of ander 'onderzoekje' van vegavriendje Diederik Stapel hebt gelezen..

 • barneveldsei

  Advies: melk het jaar 2013-2014 ook niet vol, schaarste zorgt voor graagte.
  Met de eieren hebben we te veel om een boterham te verdienen.

 • arib

  Z'on mededeling raakt mij wel. Is dit het afscheidsbericht van het productschap Zuivel ? Zit hun taak er nu op ? Nu kan de sector straks zelfregulerend gaan optreden. Alle remmen los, denk ik; geen (ongewenste) toezicht en/of verantwoording meer. Gaat het een chaos worden ? De tijd zal het leren.

 • ghlegebeke

  Melkveehouders veel meer Brokken voeren anders blijven de Veevoeder
  bedrijven niet bestaan ! waar moeten de Melkvee houder nu met aldat
  overtollige geld heen ?

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.