Rundveehouderij

Nieuws

Franse schapensector werkt samen met mkb-fonds

Parijs – De Franse bond van schapenhouders Fédération nationale ovine FNO gaat samenwerken met een investeringsfonds voor mkb-bedrijven om het starters makkelijker te maken een schapenbedrijf op te zetten.

Beide partijen hebben daartoe een gezamenlijk fonds ingesteld, Labeliance agri. Uit het fonds kunnen kandidaat-schapenhouders onder meer de grondaankoop of de benodigde gebouwen financieren. In de meeste gevallen is dat wel aanvullend aan andere financieringsbronnen. Door de steun van het fonds staan nieuwe schapenhouders in ieder geval sterker als ze voor de rest van de benodigde middelen bij een bank moeten aankloppen, denkt de FNO. Voor investeerders die hun geld in het nieuwe agrarische fonds stoppen, liggen bepaalde belastingvoordelen in het verschiet, meldt de bond daarbij.

Het idee voor de nieuwe financieringsvorm komt uit de Franse visserij waar een dergelijke branche-specifieke instelling al een jaar of tien met succes draait.

Of registreer je om te kunnen reageren.