Rundveehouderij

Nieuws

Danone samen met Chinezen in zuivel

Parijs – Danone gaat een gezamenlijke onderneming oprichten met Mengniu Dairyy, één van de grootste zuivelbedrijven van China.

In dat kader neemt het Franse bedrijf ook een belang van ongeveer 4 procent in de Chinese partner. Dat belang kan in de toekomst verder vergroot worden.

De bedrijven gaan met name samenwerken bij de productie en verkoop van yoghurts. In de aankondiging wordt niet gerept over babymelk waarover door de grote Chinese vraag veel te doen is in een aantal Europese landen. Hoeveel geld Danone in de nieuwe onderneming stopt is niet bekendgemaakt.

Mengniu blijft voor het grootste deel in handen van de holding Cofco, terwijl de uitstaande aandelen zijn genoteerd aan de beurs van Hongkong. Daar maakte de koers maandag na de aankondiging een sprong van meer dan 10 procent.

Danone werkte eerder in China samen met Wahaha maar dat was op het gebied van flessenwater. In die sector is het Franse bedrijf eigenaar van Evian. Die samenwerking liep na een oplopende reeks geschillen uiteindelijk spaak. Danone maakte nog geen week geleden bekend dat het in de Verenigde Staten de fabrikant van biologische babyvoeding Happy Family heeft overgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.