Rundveehouderij

Nieuws 1314 x bekeken 4 reacties

Ciolos bereid tot beter vangnet melkprijs

Dublin - De Europese Commissie belegt in september een aantal speciale bijeenkomsten over de melksector.

Daarin wil landbouwcommissaris Ciolos overeenstemming bereiken over een vangnet, voor het geval de melkprijzen sterk kelderen. Melkveehouders en de zuivelindustrie vinden het vangnet dat er nu is met interventie veel te mager. Pas bij een melkprijs van circa twee dubbeltjes zou Brussel in actie komen met ondersteunende maatregelen zoals het opkopen van boter of poeder.

Vanuit het Europees Parlement, maar ook vanuit verschillende Europese landen is er sterke druk op Ciolos uitgeoefend om een beter vangnet te maken. De Europees landbouwcommissaris gaf in Dublin aan de vooravond van de informele landbouwministerraad aan, dat hij bereid is om met betere maatregelen te komen.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Misschien een contingent per boer op basis van historische leveranties? Oude wijn in nieuwe zakken ..........

 • drientje

  Zou deze Colios ook weten dat er nog meer takken in de agrarische sector zijn dan de melkveehouderij.
  Het is altijd al het kleuterklasje geweest en zal dat waarschijnlijk nu ook wel blijven.

 • Zuperboer

  @drientje, melkveehouderij in het grootste deel van Europa is puur landschapsbehoud. Op de meeste hellingen valt geen andere landbouw te bedrijven. Als men het echter opgeeft kost de schade die door erosie e.d. ontstaat een veelvoud van de huidige subsidies. Ben het met je eens dat de NW-Europese melkveehouderij concurrerend moet zijn met de rest van de wereld, maar we hebben hier in ons deel van de wereld andere ideeen over de omgang met dieren en mensen, wat resulteert in een geheel andere kostenstructuur in vergelijking tot USA, Nieuw Zeeland, Brasilie, enz. enz.

 • poldes

  in de eu is het bekent.
  de landbouwuitgaven zijn nog nooit zo laag geweest als de laatste 10 jaren.
  De EU boert het beste met rundvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.