Rundveehouderij

Nieuws 1106 x bekeken 3 reacties

'China werkt aan oplossing babymelkpoeder'

Peking - China deelt de zorg over de tekorten aan babymelkpoeder in Nederland en "heeft toegezegd dat er hard gewerkt wordt om een oplossing hiervoor te vinden". Dat zei minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) na overleg woensdag in Peking met de Chinese minister Zhi Shuping (Import en Export).

Er verdwijnen grote hoeveelheden babymelkpoeder naar China omdat de burgers daar minder vertrouwen hebben in de lokale babymelkpoeder. Hierdoor kunnen in ons land tijdelijk tekorten aan babymelkpoeder ontstaan.

"Het is natuurlijk prachtig om te horen dat Nederlandse producten geliefd zijn in China, dat is natuurlijk goed voor de werkgelegenheid in ons land. Maar daarentegen kan dit niet ten koste gaan van de Nederlandse moeders en vaders die tegen lege schappen melkpoeder aanlopen'', aldus Ploumen.

De Chinese minister wil graag dat Nederland investeert in melkpoederfabrieken in China. Beide landen blijven in de tussentijd contact houden over het probleem.

Laatste reacties

  • Flyinghollander

    Marktwerking gooi de prijs omhoog

  • agratax2

    Prijzen omhoog daar heb je alleen de Nederlandse consument mee. Voor rijke Chinezen maakt een prijs verhoging niet uit. Terug naar moedermelk is een optie, maar dan komt de werkende vrouw en moeder in de problemen en daarmee de Nederlandse economie. China zal zich de luxe van babymelk uit een potje niet meer laten ontnemen. we zullen moeten leren leven met een open markt en schatrijke 'ontwikkelingslanden', die ons zien als wingewest.

  • jamiemf

    als er geld aan valt te verdienen zou ik zeggen poeder maken van die handel !!

Of registreer je om te kunnen reageren.