Rundveehouderij

Nieuws 1077 x bekeken 2 reacties

China weigert vlees Nieuw-Zeeland

Wellington - China heeft de import van vlees uit Nieuw-Zeeland een halt toegeroepen vanwege een conflict over certificaten. Honderden tonnen bevroren schapen-, lams- en rundvlees zijn hierdoor gestrand op Chinese havens.

Dat meldt Nu.nl. Exporteurs hebben de certificaten in maart aangepast omdat departementen van de overheid in Nieuw-Zeeland zijn gefuseerd. Omdat het vlees met schepen wordt vervoerd, duurt het volgens Dan Coup, handelsmanager van de Nieuw-Zeelandse vleesindustrie, enkele weken voordat vlees met de bijgewerkte certificaten in China aankomt, meldt de nieuwswebsite.

Het risico bestaat volgens Coup dat Chinese inkopers hun vlees elders gaan zoeken. Ook vreest hij dat exporteurs uit Nieuw-Zeeland flinke rekeningen krijgen voor de opslag van het bevroren vlees ter waarde van tientallen miljoenen euro's.

Laatste reacties

  • Gerd

    Of ratten vossen en otters hebben ook een certificaat in China?

  • Elevage

    inderdaad Gerd, chemisch sausje erover en je hebt chinees 'rundvlees'. Of anders moeten ze maar eerst de kerstkonijnen van de AH eten

Of registreer je om te kunnen reageren.