Rundveehouderij

Nieuws

Britten voeren minder rundvlees in

Londen – Groot-Brittannië voert de laatste tijd minder rundvlees in uit andere EU-landen. Volgens het schap voor de runder- en schapenhouderij Eblex is dat toe te schrijven aan het paardenvleesschandaal.

In het  eerste kwartaal werd volgens cijfers van de douanedienst 45.521 ton rundvlees uit andere EU-landen aangevoerd, dat is 8.000 ton minder dan een jaar eerder. De terugloop zit daarbij vooral in diepvriesvlees. In de maand maart kwam de Britse invoer uit op 15.713 ton. De aanvoer uit ons land halveerde in het eerste kwartaal tot 2.654 ton. Grootste leverancier bleef Ierland met 35.509 ton maar ook dat was ruim 5.000 ton minder dan een jaar eerder.

Spanje, dat niet in het paardenvlees schandaal betrokken was, kon echter met 2.142 ton twee keer zoveel rundvlees naar de Britten verhandelen. Spanje was daarmee in het eerste kwartaal ook de op twee na grootste leverancier voor Duitsland en Polen. De invoer van rundvlees van buiten de EU naar Groot-Brittannië nam echter sterk toe van 4.097 ton in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 5.768 ton dit jaar. Brazilië, Uruguay, Australië en Namibië leverden daarvan elk rond de 1.200 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.