Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Britse melkproductie loopt verder terug

Londen – De Britse melkproductie is in april uitgekomen op 1,110 miljoen ton. Dat is bijna 100 miljoen ton, ofwel een kleine 8 procent minder dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Rural Payment Agency, het Britse bureau toeslagrechten. De melkplas van de afgelopen maand is daarmee de geringste in de maand april in de laatste tien jaar. In het afgelopen melkjaar kwam de melkproductie met iets minder dan 13 miljard liter al 4 procent lager uit op jaarbasis. Het botervetgehalte lag in april op gemiddeld 4,10 procent.

Tegelijkertijd meldt de Food Standards Agency dat de uittocht uit de veehouderij lijkt te versnellen. Volgens de dienst gaven alleen al in de maand april 36 boeren in Engeland en Wales het melken op, terwijl dat over het hele jaar tot eind april nog op 131 uitkwam. Dit deel van Groot-Brittannië telt nu nog net 10.000 melkveehouders tegen 18.000 een goede tien jaar geleden.

De FSA tekent wel aan dat het gaat om alle soorten melkvee, dus inclusief geiten, schapen en buffalo's waarvan het totale gezamenlijke aantal echter slechts bescheiden is.

Eén reactie

  • koestal

    In Engeland hebben de boeren weinig te zeggen over de melkprijs ,de retailers hebben de macht

Of registreer je om te kunnen reageren.