Rundveehouderij

Nieuws 618 x bekeken

Britse melkprijzen over breed front omhoog

Londen - Vrijwel alle Britse melkverwerkers hebben een verhoging van de melkprijs per 1 juni aangekondigd. Die verhogingen lopen daarbij uiteen van ruim één tot in een enkel geval 2,3 eurocent per liter.

Bij het grootste zuivelbedrijf Arla Milk Link gaat de melkprijs met gemiddeld 1,5 eurocent per liter omhoog. De melkprijs komt daarbij uit rond de 37 eurocent per liter. Voor leveranciers van biologische melk verhoogt Arla de prijs met bijna 2,3 cent per liter. Bovendien biedt Arla melkleveranciers tot eind dit jaar een bonus van bijna zes cent per liter voor elke liter die meer geleverd wordt dan vorig jaar. Verder zet Muller Wiseman een kleine 1,2 eurocent op de melkprijs. Kleinere verwerkers zoals Glanbia Cheese en Meadow Foods komen met een toename van rond de 1,5 eurocent uit de bus.

De grootste coöperatie First Milk verhoogt de prijs voor leveranciers voor de verse melkpool met 1,18 cent per liter. Daarnaast heeft First Milk gemeld dat een eerder aangekondigde verlaging van de melkprijs voor leveranciers voor de kaasproductie van de baan is. First Milk had aangegeven dat die verlaging nodig was vanwege de scherpe concurrentie op de Britse kaasmarkt maar heeft de verlaging na een aantal demonstratieve acties te elfder ure ingetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.