Rundveehouderij

Nieuws 2245 x bekeken 4 reacties

Bel Leerdammer verhoogt met €2,36

Schoonrewoerd - Kaasproducent Bel Leerdammer verhoogt het voorschot over de maand april met €2,36 per 100 kilo. Leveranciers ontvangen daardoor bij een leverantie van 700.000 kilo een netto voorschot van €34,53. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo aan heffing voor het Productschap Zuivel (PZ).

Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo gaat de melkprijs naar €34,79. De uitbetaling per kilo vet en eiwit stijgt naar achtereenvolgens €3,30 en €6,65. Ondanks deze stevige verhoging blijft Bel Leerdammer voorlopig hekkensluiter. In de afgelopen maanden bleef de onderneming qua uitbetaling steeds iets achter. DeltaMilk betaalt over april de hoogste voorschotprijs uit, met een uitbetaling van netto €37,00 per 100 kilo. Cono volgt met een voorschot van €35,25 per 100 kilo. Daarna volgen DOC Kaas en FrieslandCampina.

Laatste reacties

 • gjh

  wat jammer dat er bij deltamilk een wacht lijst is anders kregen ze veel nieuwe leerdammer boeren erbij
  ze betalen nog steeds de laagste melkprijs uit

 • knor

  ja en wel dure melk kopen op de spotmarkt.....
  van mij mag de melkprijs ook wel naar 37 cent

 • poldes

  wie heeft er geen belang bij een te lage boerderijmelk uitbetaalprijs in nederland?
  fc zit in het mandje bij bel.
  leerdammer zit waarschijnlijk in het mandje bij doc en fc.
  zolang er geen wettelijke bodemuitbetaalprijs in nederland bestaat;durft de georganiseerde zuivelverwerker ver onder de kostprijs uit te betalen.
  is dit wel duurzaam?

 • gjh

  nu poldes het bewijs ligt voor je wat een trieste fabriek
  theodorus van de bos roept op hun vergadering dat de bell het zo goed doet volgens mij als die hoest liegt hij nog er klopt niets van wat hij beweert. dit is inderdaad niet duurzaam!!

Of registreer je om te kunnen reageren.