Rundveehouderij

Nieuws 1059 x bekeken 1 reactie

Arla lijft Russisch dochterbedrijf in

Aarhus -Zuivelconcern Arla koopt het resterende belang van 25 procent in zijn Russische dochterbedrijf Arla Foods Artis. Volgens de in het Deense Aarhus zetelende onderneming bevestigt de aankoop de groeiambities op de Russische markt.

Arla wil hier de omzet de komende vier jaar verdrievoudigen naar 250 miljoen euro. De eerste 75 procent in Arla Foods Artis kocht het concern in 2007. Het dochterbedrijf is nadien uitgebouwd tot een bedrijf met 150 medewerkers die zich vooral bezighouden met verkoop en marketing.

Volgens plan neemt Arla in de loop van dit jaar ook een kaasfabriek in bedrijf. Deze is in aanbouw in Kalacheevsky in het zuidwesten van de Russische Federatie. De resterende 25 procent was in handen van de oprichter/directeur van Arla Artis, Mike Lyasko. Hij blijft als directeur in functie.

Eén reactie

  • abtje

    Een bedrijf wat in de nabije toekomst een goede prijs wil blijven uitbetalen moet als eerste wel zorgen zelf overeind te blijven.
    Of dit dat verbetert is voor mij een grote vraag.
    Hoop het wel voor ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.