Rundveehouderij

Nieuws

Activisten dreigen woning Britse minister te kraken

Londen – Dierenactivisten hebben gedreigd de tweede woning van minister voor plattelandszaken en milieu Owen Paterson in Frankrijk te kraken.

Zij willen daarmee protesteren tegen zijn besluit om in twee gebieden een proef met het ruimen van dassen tegen runder-tb toe te staan. In Groot-Brittannië woedt al jaren een felle discussie over de – vermeende – voor- en nadelen van het ruimen van dassen om de heersende epidemie van runder-tb onder controle te krijgen. Paterson heeft nu eindelijk de knoop doorgehakt en toestemming gegeven voor twee proefprojecten in nauwkeurig omschreven gebieden in Gloucesterhire en Somerset. Die regio’s liggen in het zuidwesten van Engeland waar de runder-tb het meeste heerst. In totaal zouden daarbij zo’n 5.000 dassen geruimd mogen worden.
Tegenstanders hebben al aangekondigd boeren die meewerken aan het ruimen ‘aan te zullen pakken’. Nu hebben ze het ook op de tweede woning van de minister in Drôme in het zuiden van Frankrijk gemunt. De Britse groepen zeggen dat hun Franse ‘collega’s’ aan eventuele acties ter plaatse zullen meewerken. Een rechter heeft één van de actiegroepen inmiddels bevolen het adres van die woning van haar website te verwijderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.