Rundveehouderij

Nieuws

Yakult en Danone staken strategische samenwerking

Parijs - De Japanse zuivelfabrikant Yakult en het Franse Danone staken hun strategische samenwerking. Dat hebben de bedrijven vrijdag bekend gemaakt. Wel houdt Danone haar belang van 20 procent in Yakult en blijven drie vertegenwoordigers van Danone in de raad van bestuur actief. Ook worden lopende projecten voortgezet.

Danone en Yakult werken sinds 2004 samen, ondanks het feit dat ze elkaar belangrijkste concurrent zijn op het gebied van probiotische dranken. Tijdens de samenwerkingsperiode hebben de bedrijven onder meer joint-ventures opgezet in India en Vietnam. Ook werd er gezamenlijk onderzoek gedaan naar de werking van probiotica en was er samenwerking op het gebied van promotie.

Of registreer je om te kunnen reageren.